"Pod Białym Wilkiem" Spis trunków
Piwo z Nirgor: w promocji tylko 1g Tanie piwo z pobliskiego browaru. Sikacz jakich mało, ale zawsze coś...
Piwo gorzkie: 2g Trochę droższe, ale jednak dalej z pobliskiego browaru... wyrabiane wg specjalnej receptury.
Piwo Krasnoludzkie "Czarne": 6g "Czarne" jest już owiane legendą - sprowadzane z Khan.
Wódka: 1g Tani trunek - na 74% pochodzi z portu w Kyr Nirgor.
Wino białe: 3g Zwykłe, niezbyt mocne wino.
Wino pół-wytrawne z Kyr Nirgor: 3g Podobno pochodzi z winnic Bractwa Bordowego Płaszcza - lub okolic ich siedziby.
Wino wytrawne z Atklis: 14g Importowane z Atklis, miasta-kolonii na wyspie Meneia. Dlaczego tak drogo? no cóż... trochę kosztowało sprowadzenie tego tutaj...
Rum Tyriański: 7g Rum wyrabiany przez mieszkańców rybackiej wioski na wschód od Rivangoth. Jak na pierwszy łyk, wyborne.
Miód Pitny z Rivangoth: 8g Pszczelarze i okoliczny browar spisali się. Powstał ten słodki trunek. Polecany na każdy wieczór.
Miód Pitny (wysokoprocentowy) z Atklis: 27g Kolejny wspaniały trunek z Atklis - tym razem miód.
Nalewka "Wiśniówka": 5g Babciny przepis. Ostro - słodki smak.
Nalewka "Pomarańczówka": 5g Wyrabiana przez niektórych chłopów z Kyr Nirgor.
Nalewka "Stare Czasy" (wysokoprocentowa): 6 sztuk Wyrabiany przez starsze, zamożne panie - nalewka ta jest gorzka i mocna.
Nalewka z krwi białego wilka: 12g To trunek wyrabiany przez łowców skór. Jest naprawdę mocny, a jeśli wypijesz go za dużo, to moż się skończyć bardzo nieprzyjemnymi konsekwencjami...
Dzbanek wody (do roźcieńczania win, jakby ktoś potrzebował): Darmo
Dania
Jajecznica na smalcu: 1g Ot dwa rozbite jajka na tłuszczu... Dobre, ale tylko na śniadanie.
Śledzik pokropiony cytrynką: 3g Do wódki rzecz wspaniała.
Kasza gryczana z warzywami: 3g Takie sypkie, pożywne coś. Jako, że ciężko dostać tu jakiekolwiek warzywa, to jak już są, to dosyć szybko schodzą...
Kawałek pieczywa z serem/szynką: 2g Kanapką także zwane.
Gulasz wołowy z warzywami: 7g Ciemne, smaczne, mięsne.
Pierś z kurczaka na ostro: 7g Sekretny przepis kucharzy. Pulpety wołowe: 6g Sycące pulpety - z dodatkiem białego sosu i aromatycznych przypraw.
Żur: 5g Kto nie zna tego wspaniałego smaku?
Makrela wędzona: 8g Taki większy śledzik, ot co. Doprawianie na własną rękę.
Gęś pieczona na ostro: 12g Przed upieczeniem gęś nasmarowano sproszkowaną papryką - wspaniały smak i aromat.
Szynka z dzika pieczona na złoto z ciemnym sosem grzybowym: 16g Niebo dla podniebienia... czy jakoś tak - ważne że bardzo smaczne i pożywne.
Gulasz z mięsa białego wilka: 40g Dostępne tylko na naszym zadupiu
Dodane przez Tilvala
|